whorepest

fredag, oktober 19, 2007

Fly från snuten

Till att börja med: Det är inte pojken i filmen som har skrivit brevet, det hände en av mina vänner som helt klart ska få vara anonym.

Nåja, han var ute med sin lillebror (nej, inte jag) på krogen och drack sig rolig, på väg hem åker det förbi en snutbil, och efter som att hela sverige hatar polisen så gör han såklart som kutymen bjuder: upp med fingret i luften och högljutt förklara för snuten vad deras mammor har för yrken och vart dom brukar ta den.
Just de här två snutarna var inte på skämthumör, de väljer istället att häkta honom på plats (heter det så? snutar häktar folk? eller arresterar de? ja ja, skit samma) de plockar iaf in honom i snutbilen och sätter fart mot kronobergshäktet, förolämpning är minsann inget att skoja om.
I baksätet sitter det redan en annan snubbe handbojad med händerna bakom ryggen, något som vår anonyma hjälte slipper.
Snutarna tycker dessutom att de inte riktigt är klara för dagen med bara två snubbar med sig, så när de hör på snutradion att det står en vandal i närheten av dom och hivar vinflaskor omkring sig så svarar de på anropet och åker iväg dit.
Ena snuten går i väg, den andra kliver ur men stannar vid bilen och pratar med de i baksätet.
Det visade sig dock att det var så mycket kalabalik hos vinkastaren att snut nummer ett kommer tillbaka och hämtar sin kollega. Som går iväg och lämnar dörren till baksätet öppet.
Vår anonyma hjälte säger åt den andra att hoppa ur bilen så att de kan dra, men han vägrar, då han inte vill ha mer problem än vad han redan har. dessutom hindrar han honom från att själv ge sig ut, eller, rättare sagt, han försöker, inte så lätt med händerna bakom ryggen, så han finner sig ganska snabbt utsparkad ur bilen.

Sen var det bara att sätta av i full fart till t-centralen, ringandes i mobilen för att få folk att hämta upp honom.

Jag misstänker att snutarna inte kände sig helt glada och jag hoppas verkligen åh så mycket att den andra i baksätet lyckas anmäla snutarna och att de hade anropat häktet om hur många de hade med sig in, det kan ju inte vara så kul att behöva förklara vart han tog vägen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida